Bijgebouw met modulaire bouw

Bijgebouw met modulaire bouw

Bijgebouw met modulaire bouw is makkelijk te realiseren. Modulair bouwen kan je eenvoudig vergelijken met het stapelen van LEGO blokken. Je stapelt geprefabriceerde modules uit hout of staal.

Container woningen is ook een vorm van modulaire bouw. De containers worden pas op locatie geplaatst wanneer ze af zijn. Door modulair te bouwen versnel je het bouwproces enorm.

Versnelling betekent ook minder kosten en duurzamer. Op de productie plaats worden de elementen bij elkaar gebracht en gebouwd tot één grote module. Dit kan bijvoorbeeld een bijkantoor of bijgebouw zijn.

Vaak zie je bij grote verbouwingen van bedrijfspanden dat op het terrein modules zijn geplaatst. Hier werkt het personeel tijdelijk in, totdat de grote verbouwing van het kantoorpand gerealiseerd is.

Bijgebouw met modulaire bouw

Modulair bouwen is flexibel bouwen. De modules zijn namelijk flexibel waardoor demontage en aanbouw van een bijgebouw relatief eenvoudig is.

De modulaire gebouwen, zoals bijgebouwen, noemen we ook wel lego-woningen. Ze zijn namelijk heel makkelijk te plaatsen en te verplaatsen. Ze worden vaak gebruikt voor tijdelijke woon- of kantoorruimtes. Ook als bijgebouw zijn modulaire elementen eenvoudig in te zetten.

Bestaat jouw bijwoning uit slechts één module? Dan kan je deze steeds verplaatsen. Dit geeft je flexibiliteit bij bijvoorbeeld een verhuizing. Je neemt het gebouw gewoon mee naar de nieuwe locatie.

Tevens is uitbreiding later ook mogelijk. Je kan eenvoudig één of meerdere extra modules aan het bijgebouw plaatsen. Zowel in de breedte als in de hoogte.

Lage bouwkosten en snelle levering

Bijgebouw met modulaire bouw kan bestaan uit prefab woningen, maar ook uit wooncontainers. Door de snelheid van levering en goede bewoonbaarheid zijn deze type bouwstenen ook ideaal als bijwoning.

Doordat de afmetingen en indelingen hetzelfde zijn, zijn de bouwkosten laag. Lage bijbehorende bouwwerken en kosten betekent tevens dat het gebouw betaalbaarder is. Dit is natuurlijk een groot voordeel.

Vaak zie je bijgebouwen bestaan uit zeecontainers die gestapeld naast een pand staan. Dit kan zijn voor opslag van goederen, maar ook voor tijdelijke werkplekken.

Tiny Houses als bijgebouw

Tiny Houses worden vaak ingezet als bijgebouw. Bijvoorbeeld als kantoor units of zorgwoningen. Het is een goedkope en snelle manier om een woning of kantoor bij te plaatsen. Dit kan overigens ook in de achtertuin dienen als extra ruimte.

Bijgebouw met modulaire bouw kent tal van toepassingen, zoals:

– woninguitbreiding

– tijdelijke woonoplossing

– mobiel bijgebouw in je tuin

– extra kantoorruimte

– bijgebouw voor opslag van goederen

Zelfs een volledige woning optrekken is mogelijk. Van een compacte starterswoning tot een aangenaam ruime woning. Tijdelijke woningen of container huizen als extra gebouw kan snel gerealiseerd worden.

Kom bij ons langs of neem contact op om bovenstaande zaken te bespreken. Wij helpen je graag verder met jouw mini droomhuisje!

Ben jij zover en wens je meer te weten wat wij voor jou kunnen betekenen?

Vul hier dan ons contact formulier in. Wij nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met je op.

Heb je ook interesse in de andere blogs? 

Wooncontainer

Wooncontainer is duurzaam en goedkoop

Wooncontainer is duurzaam en goedkoop wonen. Een wooncontainer kan voor verschillende toepassingen dienen, zoals extra kantoorruimte, recreatieruimte, zorgwoning, studentenwoning en vakantiewoning. Een wooncontainer is van

Lees verder »
Tiny house mini

Tiny House kopen

Een Tiny House kopen is een spannende aangelegenheid. Je doet dit immers niet elke dag. Ben je van plan om er zelf in te gaan

Lees verder »

Compare listings

Vergelijken