Tiny house container wonen

Tiny House container wonen

In een Tiny House container wonen of in een houten Tiny House, het zijn andere woonopties om toch betaalbaar in een mooie omgeving te wonen. In een Tiny House container wonen betekent dat je goedkoop woont, op een plek waar jij graag wilt en je duurzaam bezig bent.

Door kleiner te wonen verbruik je ook minder energie. Helemaal als je zonnepanelen op je dak plaats, ben je nog duurzamer bezig. Daarnaast sta je dichter bij de natuur en hebt je huisje altijd bij je. Want zodra je verhuist naar bijvoorbeeld een andere provincie, neem je gewoon je Tiny House mee.

In een Tiny House wonen is een levensstijl. Klein wonen, zonder al te veel spullen en met maximale vrijheid. Dit is de trend en lifestyle van Tiny Houses die in Nederland, maar ook in België, steeds meer voeten aan de grond krijgt.

Vrijheid met een Tiny House container

Wonen in een tiny house container geeft je vrijheid en flexibiliteit. De kleine woning kan je namelijk makkelijk weer verplaatsen naar een nieuwe locatie.

Bijvoorbeeld omdat je verandert van werk of je juist in een ander land wilt gaan wonen. Of misschien ga je voor je ouders zorgen en wil je jouw eigen huisje in de achtertuin plaatsen. Niet alleen jij verhuist, maar ook je huisje.

Tiny House prijs

De prijs van een Tiny House is afhankelijk van de grootte, de indeling van het huisje en jouw wensen natuurlijk. Tiny House Benelux biedt drie categorieën aan van kleine huisjes, Mini, Midi en Maxi model.

De modellen verschillen in oppervlakte (vierkante meter), indeling en tiny house prijs, maar zijn alle voorzien van:

– Woon-/slaapkamer

– Keuken: met koelkast, kooktoestel, wasmachine

– Badkamer: wastafel, douche en toilet

– Goede isolatie

– Lichte constructie

– Gebruik van hoogwaardige materialen

Mini Tiny House:

– Afmeting 6,00 x 2,40 meter

– 14 m2

– Perfect te gebruiken voor extra logeerkamer of zorgwoning

– Prijs: vanaf 32.500 euro

Midi model

– Afmeting: 9,00 x 2,40 meter

– 22 m2

– Ruime woning als studenten- of zorgwoning.

– Prijs: vanaf 47.500 euro

Maxi Tiny House:

– Afmeting: 12,00 x 2,40 meter

– 29 m2

– Riante woning voor jongeren of vakantiehuis.

– Prijs: vanaf 65.000 euro

Al onze kant en klaar Tiny Houses worden geleverd inclusief de belangrijkste inrichting elementen, meubels en apparaten.

Kosten tinyhouse

De kosten van een tinyhouse of Tiny House container laten bouwen is mede afhankelijk van wat jouw wensen zijn. De maandelijkse kosten van een tiny house heb je zelf namelijk in de hand. Indien je bijvoorbeeld helemaal off-grid gaat.

Wanneer je off-grid, oftewel niet aangesloten op nutsvoorzieningen en riolering, woont, geeft dat je vrijheid van nutsbedrijven. Je vergroot hiermee het gevoel van onafhankelijkheid en daarnaast van zelfredzaamheid.

Door geld te besparen op de nutsvoorzieningen kan je de investering doen om helemaal off-grid te wonen. Houd rekening mee dat je moet investeren in bijvoorbeeld zonnepanelen, accu’s, zonneboiler, filters en eventueel een composttoilet.

Bij off-grid huisjes kan je een flink aantal euro per maand besparen op de kosten van water door het regenwater op te vangen en vervolgens te zuiveren door middel van rietplanten. Het water dat je dan weer gebruikt, kan je tevens weer filteren met een helofyten-filter.

Energie wek je op door middel van zonnepanelen, waarbij je de overtollige energie opslaat in accu’s. Voor de verwarming in de koude wintermaanden gebruik je infrarood panelen, die je standaard bij een tinyhouse besteld. Infrarood verwarming is een efficiënte en effectieve manier van warmte, die ook nog eens zuinig in gebruik is.

Helemaal off-grid wonen in je eigen tiny house container betekent dat je dichtbij de natuur staat, wat je vrijheid geeft. Je voelt je vrij om te staan en gaan wanneer jij wilt. Het biedt rijkdom en dan niet uitgedrukt in euro’s, maar in vrijheid en flexibiliteit!

Beleef jouw tiny house avontuur en laat je inspireren door de Tiny House movement die uit Amerika is overgewaaid. Het bouwen van een Tiny House met duurzame materialen laat anderen inspireren, net zoals Marjolein Jonker die al enige tijd in een kant en klaar Tiny House woont.

Container woning

Met een container woning kan je ook veel kanten uit. Niet qua vorm, want een zeecontainer blijft rechthoekig. Container woningen laten zich daarentegen uitstekend ombouwen tot een energie neutrale woning. Zeker als je een beetje handig bent.

Neem bijvoorbeeld een isolerende daktuin of heb je liever een traditioneel zadeldak? Plaats zonnepanelen, infrarood verwarming en dubbele beglazing. Het zijn maar enkele van de mogelijke ingrepen.

Je woon container hoeft er zelfs niet als een container uit te zien. De buitenkant behandelen we met pleisterwerk, afwerken met gevelbekleding of met hout. Op die manier verstop je de metalen constructie én verhoog je direct de isolatiewaarde.

Waar kan je een tinyhouse voor gebruiken?

Een tinyhouse kan je voor meerdere doeleinden gebruiken. Bijvoorbeeld voor extra kantoorruimte of een thuiskantoor. Gaat je zoon of dochter studeren in Amsterdam? Daar is een enorm tekort aan studentenkamers. Koop daarom een tinyhouse als studentenwoning.

Om je een idee te geven waar je een klein huisje voor kan inzetten:

– Zorgwoning

– Logeerkamer

– Hobby ruimte

– Vakantie woning

– Jongeren woning

– Extra kantoorruimte

– Kantoor aan huis

– Zorgwoning

– Tijdelijke woning

– Bijgebouw

Tijdelijke kantoor units of woonruimte

De Tiny House container wordt ook vaak ingezet als bijgebouw. Bijvoorbeeld als kantoor units of tijdelijke woonruimte. Voor veel mensen is het een welkome oplossing in moeilijke tijden.

Je zit bijvoorbeeld een tijd zonder huurwoning in afwachting van je definitieve huis. Of een brand maak je woning tijdelijk onbewoonbaar.

Een Tiny House container bied je dan tijdelijk de oplossing om in te wonen. En misschien bevalt het zo goed, dat je voor altijd in een mini droomhuis wilt wonen!

Advies voor Tiny House container kopen

Onze experts en ontwerpers van Tiny House Benelux geven je graag advies over de koop van een Tiny House container of andere vorm van een mini droomhuis. Wij begeleiden je vanaf het eerste contact, via de selectie van specificaties tot en met de oplevering.

Tijdens de eerste kennismaking gaan we jouw wensen bespreken. Op basis van jouw behoefte en budget kan een keuze worden gemaakt uit een lijst met mogelijke opties. Zo is jouw container huis altijd op maat uitgerust. Tevens bespreken wij de zaken rondom de plaatsing en de nutsvoorzieningen.

Bij Tiny House Benelux ben je bij het juiste adres. Laat je deskundig adviseren over de mogelijkheden van wonen op een klein oppervlak.

Ons hoofdkantoor is gevestigd in Oud Gastel, vlakbij Roosendaal. Tevens hebben wij een vestiging in België, in Roeselare.

Ben jij zover en wens je meer te weten wat wij voor jou kunnen betekenen?

Vul hier dan ons contact formulier in. Wij nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met je op.

Heb je ook interesse in de andere blogs? 

Wooncontainer

Wooncontainer is duurzaam en goedkoop

Wooncontainer is duurzaam en goedkoop wonen. Een wooncontainer kan voor verschillende toepassingen dienen, zoals extra kantoorruimte, recreatieruimte, zorgwoning, studentenwoning en vakantiewoning. Een wooncontainer is van

Lees verder »
Tiny house mini

Tiny House kopen

Een Tiny House kopen is een spannende aangelegenheid. Je doet dit immers niet elke dag. Ben je van plan om er zelf in te gaan

Lees verder »

Compare listings

Vergelijken