Tiny house is vrijheid

Tiny House is duurzaam wonen

Tiny House is duurzaam wonen, goedkoop en uiterst zuinig. Met een Tiny House ben je van alle gemakken voorzien. Je hebt namelijk een woonkamer, badkamer en keuken.

Afhankelijk van waar het kleine huis staat heb je ook een heerlijk terras of tuin. En ben je daarnaast vaak omgeven door de natuur.

Een Tiny House doet niet onder aan luxe. Geniet van het buitenleven, de natuur en daarnaast van compact en voordelig wonen. Combineer je buitenleven met gemakkelijk wonen met een klein huisje van Tiny House Benelux. Mooi van buiten en prachtig van binnen, dat is wonen in een klein huisje.

Duurzaam wonen in Tiny Houses is milieubewust en goedkoop. Als je graag dichtbij de natuur woont, het milieu zo min mogelijk wilt belasten en eenvoudig leeft, is een mini-huis een goede keuze.

Wat is een Tiny House?

Een Tiny House is een begrip wat uit Amerika is over komen waaien. En waar ook de Tiny House Movement is ontstaan. In 2015 is deze beweging op Nederlandse bodem geland en tevens enthousiast ontvangen.

Inmiddels heeft iedereen wel eens gehoord over Tiny House wonen. De media schrijft er inmiddels ook voldoende over. De kleine huisjes zijn in Nederland en ook België een begrip geworden. Het wordt ook steeds populairder.

In een mini huis wonen betekent letterlijk zo klein mogelijk wonen, maar wel met alle voorzieningen. Zoals een woonkamer, keuken en badkamer. Daarnaast zo min mogelijk het milieu belasten. Een Tiny House is duurzaam wonen.

Hoe kun je jouw woonsituatie zo gezond mogelijk, milieuvriendelijk en vrijheid bevorderend maken? Het antwoord is wonen in een klein huisje.

Klein wonen is een middel om het leven dat je graag wilt te realiseren. Het is niet een doel op zich.

Definitie van Tiny House

De definitie van Tiny House is niet voor iedereen gelijk. Het draait vooral op de gedachten erachter. Namelijk genoegen nemen met wat je hebt en tevreden zijn met kleine dingen.

Daarnaast draait het leven om wat werkelijk belangrijk is. En dit is dus niet uit te drukken in de grootte van een huis of de waarde van materialistische spullen.

Volgens de stichting Tiny House Nederland is de definitie als volgt:

“Een Tiny House is een nieuwe woonvorm met een duidelijke filosofie. Kleine volwaardige vrijstaande woningen van maximaal 50 m2 vloeroppervlak met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk. Ze staan op een (tijdelijke) fundering, maar ook op wielen.”

Tiny house voor starters

In een Tiny House wonen wordt steeds populairder in Nederland en België. De huizenprijzen zijn gigantisch hoog, waardoor je als startende koper moeilijk een lening van de bank krijgt. De prijzen zijn gewoonweg te hoog voor startende huizenkopers om dit bedrag te mogen lenen.

Dan zit er niets anders op dan een huis of appartement te huren. Ook hierin vergissen mensen zich, want huren is ontzettend duur. Vaak betaal je maandelijks meer aan huur dan je met een koopwoning maandelijks aan je hypotheek kwijt bent.

Een klein huisje voor starters is daarom een ware uitkomst. Bij Tiny House Benelux heb je al een mini huisje vanaf 32.500 euro. Deze is dan 14 m2 groot en heeft 1 badkamer en 1 slaapkamer.

De oppervlakken lopen op naar een maxi Tiny House van 29 m2. Deze is dus twee keer zo groot als de mini.

Klein huisje voor meerdere doelen

Klein huisje kan je gebruiken voor meerdere doelen. Zoals thuiskantoor of extra gewoon Tiny House in je achtertuin. De kleine woning kan je voor meerdere toepassingen gebruiken, bijvoorbeeld:

– kantoor ruimte

– thuis kantoor

– zorgwoning

– logeerkamer

– hobby ruimte

– studentenwoning

– vakantiewoning

– jongerenwoning

Wanneer je op zoek bent naar extra ruimte of naar een kleine woning, dan zijn de kleine woningen van Tiny House Benelux wellicht dé oplossing voor jou. Plaats het mini huis in de achtertuin of op een geschikt stuk grond nabij de natuur. Eén ding is zeker met een mini huisje geniet je iedere dag.

Ben jij zover en wens je meer te weten wat wij voor jou kunnen betekenen?

Vul hier dan ons contact formulier in. Wij nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met je op.

Heb je ook interesse in de andere blogs? 

Wooncontainer

Wooncontainer is duurzaam en goedkoop

Wooncontainer is duurzaam en goedkoop wonen. Een wooncontainer kan voor verschillende toepassingen dienen, zoals extra kantoorruimte, recreatieruimte, zorgwoning, studentenwoning en vakantiewoning. Een wooncontainer is van

Lees verder »
Tiny house mini

Tiny House kopen

Een Tiny House kopen is een spannende aangelegenheid. Je doet dit immers niet elke dag. Ben je van plan om er zelf in te gaan

Lees verder »

Compare listings

Vergelijken