Tiny house te koop

Tiny House te koop

Tiny House is te koop voor meerdere toepassingen, zoals bijvoorbeeld voor extra kantoor ruimte, vakantiewoning of zorgwoning. De kleine compacte huisjes zijn duurzaam, zuinig in verbruik en heerlijk wonen. Je hebt alle voorzieningen voor handen, zoals een woon/slaapkamer, badkamer en keuken.

Een nieuw mini droomhuis van 14 m2 koop je al vanaf 32.500 euro bij Tiny House Benelux. Je zou denken dat dit heel klein is, maar door de slimme indeling maak je gebruik van iedere vierkante centimeter. Het is een studio concept met een aparte keuken en een badkamer die voorzien is van een douche, wastafel en toilet. In de keuken is zelfs een wasmachine geïntegreerd.

Dit kleine moderne huisje omarmt minimalisme en distantieert zich van overmatige ecologische voetafdrukken. Waar moet je op letten als je de keuze maakt om klein te gaan wonen?

Waar let je op als je een Tiny House koopt?

Voordat je een Tiny House koopt moet je eerst bij jezelf de vraag stellen hoeveel vierkante meter je denkt nodig te hebben. Je kan kiezen tussen een oppervlakte van 14 m2 tot maar liefst het dubbele van 29 m2.

De kleine huisjes zijn ontworpen voor permanente bewoning, maar ook voor tijdelijke woning. Tevens kan je het inzetten als kantoor ruimte aan huis of studentenwoning. Het is daardoor een multifunctioneel pand.

Tevens is het verstandig om jezelf de vraag te stellen om je er klaar voor bent om minimalistisch te leven? Je doet afstand van veel materialistisch spullen, zoals meubels maar ook veel kleding, schoenen, servies, glaswerk, keukenspullen en ook je wintersportspullen.

Denk maar eens aan de spullen die je allemaal op zolder of in een aparte kamer hebt staan. Deze spullen sla je nu op, maar straks in een Tiny House heb je geen opbergruimte. Je hebt alleen ruimte voor het noodzakelijke.

Ben je er klaar voor om klein te wonen? Dan geven we je een aantal tips mee waar je op moet letten als je een Tiny House koopt.

Vergunning gemeente

Een Tiny House kopen is één ding, maar dan moet je hem nog ergens plaatsen. In Nederland mag je niet zomaar je huis ergens neerzetten. Je moet hiervoor een vergunning bij de gemeente aanvragen.

Er zijn nog geen officiële plekken voor mobiele Tiny Houses, maar er is wel een aantal gemeenten die meedenken om aan de wensen van tiny house bezitters tegemoet te komen. Ze geven bijvoorbeeld sneller een tijdelijke vergunning uit of grondterreinen beschikbaar waar je voor een bepaalde periode je kleine huis mag neerzetten, zodat je er kan wonen.

Let op het gewicht van het huis

Het is heel normaal om je mini droomhuis te verplaatsen. Houd daarom rekening met het gewicht van het tiny huisje. Wil je jouw woning zelf verplaatsen door middel van een trailer achter de auto? Dan mag het onderstel niet zwaarder wegen dan 3.500 kilo.

Uiteraard kun je het klein huis ook laten verplaatsen door een vervoersbedrijf die speciale laad vrachtauto’s heeft. Dan kan je zeker wel tot een gewicht gaan van 10.000 kilo.

Ontwerp van de ruimtes

Vraag je af welke ruimte voor jou het belangrijkst is en maak deze zone het grootst. Kook je bijvoorbeeld graag, dan mag je best wat meer ruimte voor de keuken nemen. Plaatst ook goede apparatuur erin, want daar word je zeker weten gelukkig van.

Houd je van in bad gaan in plaats een douche? Ook dat kan gerealiseerd worden. Met wat creatief denken kan je een mini badkuipje in het huis plaatsen.

Laat de ontwerpers jouw wensen weten, zodat zij aan de slag kunnen. Ze hebben ervaring met het maken van creatieve oplossingen voor Tiny Houses.

Proef wonen

Als laatste tip geven we mee dat je een tijdje gaat proef wonen. Het lijkt misschien heel leuk zo’n schattig huisje met alle voorzieningen, maar weet je zeker dat je dit wilt en kan? Hier kom je achter door een tijdje te gaan proefwonen. Je ervaart de gemakken, maar ook de ongemakken van compact wonen.

Door een aantal weken in een kleine woning door te brengen, kom je er echt achter of het is iets voor je is. Ben je na die paar weken helemaal tevreden, neem dan de stap en koop een Tiny House voor jezelf!

Advies bij Tiny House koop

Onze experts en ontwerpers van Tiny House Benelux geven je graag advies over jouw mini droomhuisje. Wij begeleiden je vanaf het eerste contact, via de selectie van specificaties tot en met de oplevering.

Tijdens de eerste kennismaking bespreken wij jouw wensen. Op basis van jouw behoefte en budget kan een keuze worden gemaakt uit een lijst met mogelijke opties. Zo is jouw Tiny House altijd op maat uitgerust. Tevens bespreken wij de zaken rondom de plaatsing en de nutsvoorzieningen. Maak gebruik van deze site en geef je wensen aan.

Het is tevens mogelijk jouw Tiny House te voorzien van zonnepanelen en andere energiebesparende technieken.

Kom bij ons langs of neem contact op om bovenstaande zaken te bespreken. Wij helpen je graag verder met jouw mini droomhuisje!

Ben jij zover en wens je meer te weten wat wij voor jou kunnen betekenen?

Vul hier dan ons contact formulier in. Wij nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met je op.

Heb je ook interesse in de andere blogs? 

Wooncontainer

Wooncontainer is duurzaam en goedkoop

Wooncontainer is duurzaam en goedkoop wonen. Een wooncontainer kan voor verschillende toepassingen dienen, zoals extra kantoorruimte, recreatieruimte, zorgwoning, studentenwoning en vakantiewoning. Een wooncontainer is van

Lees verder »
Tiny house mini

Tiny House kopen

Een Tiny House kopen is een spannende aangelegenheid. Je doet dit immers niet elke dag. Ben je van plan om er zelf in te gaan

Lees verder »

Compare listings

Vergelijken