Zeecontainer woning

Zeecontainer woning is toekomst

Zeecontainer woning is toekomst. Duurzaam, goedkoop en eenvoudig te realiseren. Daarnaast is het vervoer naar de droomplek van jouw leven ook eenvoudig. Een containerwoning biedt jou een hoop mogelijkheden die je met een gewoon huis niet kan realiseren.

Het is luxe wonen, maar dan voor weinig geld. En dan ook nog eens in een omgeving die jij hebt uitgekozen, nabij de natuur. Omgeven door bossen, velden en een wijds uitzicht. Wat wil je nog meer.

Een zeecontainer woning valt onder het begrip Tiny House. Compact wonen, maar wel met alle voorzieningen die je wenst. Een slaapkamer, woonkamer, keuken en badkamer. En daarbij een heerlijk terras.

Uiteraard zijn de containerwoningen ook voorzien van verwarming en elektriciteit. Met een zeecontainer heb je een kant en klare instap woning.

Verwarming kan je bijvoorbeeld regelen met infraroodpanelen.
Zo ook de zonnepanelen. Plaats zonnepanelen op het dak van de zeecontainer woning en je bent zelfvoorzienend in stroom. Hiermee geef je een echt groene voetafdruk af!

Wat is een zeecontainer woning?

Een zeecontainer woning is een volwaardige woning die bestaat uit minimaal één zeecontainer. Je kan de ruimte vergroten door meerdere zeecontainers met elkaar te verbinden. Containers zijn een aantrekkelijk optie als basis voor een Tiny House vanwege de robuuste constructie en de lage kosten.

Het is namelijk goedkoper om containers om te smelten dan om ze terug te sturen. Om deze reden worden gebruikte zeecontainers vaak tegen een lage prijs verkocht.

Hoe een containerwoning eruit ziet

Een containerwoning kan je ontwerpen naar jouw eigen inzicht. Je kan bijvoorbeeld één container gebruiken voor de woning, welke je efficiënt in deelt. Deze zie je veel voor studentenwoningen.

Je kan het tiny house zo groot maken als je wilt. Je stapelt namelijk de containers op elkaar, net als legoblokken. De mogelijkheden op het gebied van inrichting zijn eindeloos. Veel container bewoners kiezen ervoor om één kant van de woning compleet weg te halen en daar een groot raam te plaatsen.

Zeecontainer woning is toekomst.

Op zich een logische beslissing omdat een containerwoning van zichzelf geen ramen heeft. Je kan zelf bepalen waar je de ramen plaatst. Indien het Tiny House in een natuurlijke omgeving staat, waar je veel privacy hebt, kan je makkelijk een groot raam maken.

Buitenkant van de zeecontainer

De buitenkant van de zeecontainer is natuurlijk niet heel fraai om te zien. Een goedkope oplossing om de buitenkant van de container op te fleuren is om deze te verven. Zorg er wel voor dat je goede verf gebruikt, die bestand is tegen de gure weersomstandigheden. Als je toch aan het schilderen bent, kan je er ook voor kiezen om meer isolerende verf te nemen.

De isolatie van een container is natuurlijk nihil. Om in de winter de warmte binnen te houden, is thermo isolerende verf een slim idee. Dit is niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook voor het milieu.

Je kan er ook voor kiezen om het dak te bekleden met groen. Dit werkt tevens isolerend.

Binnenkant van de zeecontainer

De binnenkant van de zeecontainer is naar eigen wens in te delen. Ga wel slim om met de ruimte, want het is natuurlijk een Tiny House. Je kan je kleine woning ook later uitbreiden door nog een zeecontainer erboven of ernaast te plaatsen. Net wat jij wilt. Zeecontainer woning is toekomst.

Richt de binnenkant zorgvuldig in. De meest gemaakte keuze is om de meest gebruikte ruimte het grootst te maken. Aangezien je beperkte ruimte tot je beschikking hebt, is het verstandig om vanaf het begin af aan rekening te houden met de inrichting.

Je kunt namelijk met de positie van de ramen en de kleur van de muren een verschil maken in de ruimtelijke ervaring van de vierkante meters. Op deze manier creëer je een ruimtelijker gevoel.

Warmte via infrarood panelen

De zeecontainer woning is standaard niet geïsoleerd, daar moet je wel rekening mee houden. Voor de winter kan je de woning toch behaaglijk warm krijgen via infraroodpanelen.

Stralingswarmte door middel van infrarood heeft als voordeel dat het niet de lucht verwarmd, maar de objecten en mensen die zich in de kamer bevinden. De objecten houden de warmte vast en weerkaatsen deze ook weer opnieuw de ruimte in. Je voelt van alle kanten de heerlijke comfortabele warmte.

Doordat de infraroodstralen niet de lucht verwarmen, maar de wanden, vloer en objecten, ontsnapt er ook geen warmte naar buiten.

Plaats zonnepanelen op je dak om jezelf te voorzien van elektra. Op deze manier ben je volledige onafhankelijk van de stroomvoorziening. Infraroodpanelen met zonnepanelen zijn energiezuinig, milieubewust en je stoot geen CO2 uit.

Isolatie container

Er bestaan overigens ook container met isolatie. Dit zijn de zogenoemde ‘reefer container’. Deze zeecontainers zijn volledig geïsoleerd en bedoeld voor gekoeld transport. Deze isolatie containers zijn uitermate geschikt om een Tiny House van te maken, omdat ze al volledig geïsoleerd zijn.

Alleen de vloer van deze container is wat lastiger, omdat de bodem bedekt is met T-profielen. Hier gaat de koude lucht door om zo de inhoud van de container koel te houden. Het is wel een goede basis voor het aanleggen van een vloerverwarming.

Waarom een zeecontainer woning kopen

Waarom mensen een zeecontainer woning kopen, is een simpele vraag om te beantwoorden. Je bent goedkoper uit dan een gewone woning kopen. De koop van een zeecontainer inclusief de inrichting en voorzieningen kost rond de 15 tot 65 duizend euro. Natuurlijk kan je het zo duur maken als je zelf wilt met de inrichting.

Een standaard zeecontainer is zo’n 2,5 tot 12 meter groot. Je kan de woning zo groot maken als je wilt, omdat je kan stapelen. Ook later kan je de woning groter maken door het plaatsen van een extra container.

Zeecontainer woning is toekomst

Een ander voordeel is dat je de zeecontainer woning kan plaatsen waar jij wilt, mits je de vergunning van de gemeente krijgt. Vaak is dit in een natuurlijk omringende omgeving. In een zeecontainer wonen geef je een groene voetafdruk af. Dit is één van de voornaamste redenen voor veel mensen om in een zeecontainer te wonen.

Een all electric zelfvoorzienend Tiny House met alle gemakken die je maar wenst.

Ben jij zover en wens je meer te weten wat wij voor jou kunnen betekenen?

Vul hier dan ons contact formulier in. Wij nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met je op.

Heb je ook interesse in de andere blogs? 

Wooncontainer

Wooncontainer is duurzaam en goedkoop

Wooncontainer is duurzaam en goedkoop wonen. Een wooncontainer kan voor verschillende toepassingen dienen, zoals extra kantoorruimte, recreatieruimte, zorgwoning, studentenwoning en vakantiewoning. Een wooncontainer is van

Lees verder »
Tiny house mini

Tiny House kopen

Een Tiny House kopen is een spannende aangelegenheid. Je doet dit immers niet elke dag. Ben je van plan om er zelf in te gaan

Lees verder »

Compare listings

Vergelijken